I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Ausztráliai Work and Holiday vízum

2016. február 24-én Ausztrália és Magyarország kormánya egy kétoldalú megállapodást írt alá, amely évente 200 fő számára biztosít ‘Work and Holiday’ típusú vízumot a két országban. A nyaralás ideje alatt munkavállalásra és tanulásra is van lehetőség. A vízum 2017. január 1-től igényelhető!

Tudnivalók

A turizmus alatti ideiglenes munkavállalásra jogosító vízumra, az jelentkezhet, aki:

  • 18. életévét betöltötte, de még nem múlt el 31
  • nem kíséri eltartott gyermek vagy más eltartott családtag
  • rendelkezik érvényes útlevéllel és egy továbbutazáshoz szükséges menetjeggyel (vagy ennek anyagi fedezetével)
  • elég anyagi fedezettel teljes ott-tartózkodásra (legalább 5000 AUD)
  • megfelel az ausztrál törvények által támasztott egészségügyi és erkölcsi követelményeknek
  • korábban nem vett részt „ideiglenesen munkát vállaló turisták programjában” Ausztráliában
  • rendelkezik felsőfokú végzettséggel vagy legalább két (2) évet sikeresen teljesített egyetemi alapképzésben
  • rendelkezik legalább funkcionálisnak minősített angol nyelvismerettel (pl. legalább 4.5-ös IELTS, 147-es CAE Advanced vagy 32-es TOEFL nyelvvizsga, ami egy évnél nem régebbi)
  • rendelkezik az  illetékes magyar hatóság által kiállított támogató dokumentummal

 

Mit engedélyez és tilt a vízum:

  • Ausztráliai tartózkodás 12 hónapig, ki- és beutazás bármennyiszer lehetséges az érvényesség ideje alatt
  • engedélyezett  a munkavállalás de 6 hónapot meghaladó időtartamig nem állhat egy munkáltató alkalmazásában
  • Maximum 4 hónapig tanulhat, képzéseken vehet részt

 

Költségek:

  • Vízum: 440 AUD
  • ügyintézés: 400 AUD / fő

 

Szükséges dokumentumok:

  • Kitöltött formanyomtatvány
  • Érvényes útlevél hiteles másolata
  • Születési anyakönyvi kivonat hiteles másolata
  • Névváltoztatás igazoló dokumentum (ha volt névváltoztatás)
  • Két darab 45 mm x 35 mm-es fénykép
  • Katonai szolgálatot igazoló iratok (ha volt)
  • Anyagi fedezetet igazoló irat (legalább 5000 AUD)
  • Az utazás menetjegye vagy az annak megvásárlására alkalmas összeg igazolása (a fenti

összegen kívül)

  • Tanulmányok elvégzését igazoló dokumentumok
  • Funkcionális angol nyelvismereteket igazoló irat (egy évnél nem régebbi IELTS, OET, PTE Academic, TOEFL, CAE nyelvvizsga vagy 2015 januárja után letett Cambridge English: Advanced (CAE) nyelvvizsga)

 

Amennyiben megfelelsz a feltételeknek és úgy érzed, hogy készen állsz a nagy kalandra, küldd el jelentkezésed (és a meglévő dokumentumaidat is akár a gyorsabb ügyintézés érdekében) a vanda@iloveaustralia.hu e-mail címre és vágj bele életed legjobb évébe! Siess, csak 200 hely van évente!