I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Felsőfokú képzés

Ausztrál egyetemre járni egyben kiváltságos érzés és nagy kaland. Számos ausztrál intézményt a világ legjobb egyetemei között tartanak számon, így aki odakint jár felsőoktatási intézménybe, nemcsak egy itthonitól eltérő izgalmas közegben találja magát, de magas szintű és elismert képzésben vesz részt, melynek eredménye a világ minden táján elismert és elfogadott lesz. De természetesen nem csak a híres és drága ausztrál egyetemek jöhetnek szóba, azoknál, akik ott szeretnének tanulni, mint mindenhol, itt is megtalálható az arany középút.

Mint ahogy említettük, az ausztrál egyetemek a világ legjobb egyetemei között szerepelnek, de az általános felépítésük ugyanúgy megegyezik a nemzetközi előírásokkal.

Itt is megtalálható a felsőoktatási rangsor, 3 fő irányvonala van: a Bachelor, Master és Doktori diploma.

Ausztráliában elég gyakori, hogy a diákok úgynevezett dupla/kombinált BA programra jelentkeznek, így azonnal két diplomához jutnak. Ezek leginkább a művészetetek, kereskedelem, jog és tudomány területre jellemezőek.

Az ausztrál felsőoktatási kínálat elég széles skálán mozog, rengeteg kurzus található a tudományoktól kezdve az üzleti kurzusokig vagy éppen a jogtól az egészségügyig. Az egyetemek az elismertségüket leginkább a mérnöki és technológiai, orvosi, környzettudományi és pénzügyi területen szerzik.

Ausztráliában 42 egyetem létezik, mindamellett számos más magán intézmény is kínál felsőoktatási kurzusokat. Ezek az intézmények leginkább az üzleti vonalon kínálnak alap- és mester képzéseket. Előnyük az általános egyetemekkel szemben, hogy általában jóval olcsóbbak, mint társaik, de a képzés felépítése és a kézhez kapott papír megegyezik bármely más egyetemre járt diák tudásával és végzettségével. Az általános egyetemek árai évi 20 000 - 60 000 AUD körül mozognak, míg egy magán intézmény évi 13 000 - 17 000 AUD áron kínálja kurzusait. (Ha most felsóhajtottál, hogy hol szerzem meg erre a pénzt, olvasd át a munkavállalás menüpontot is!)

A jelentkezéshez befejezett középiskolai tanulmányok és elegendő angol nyelvtudás kell, amelyet az IELTS (International English Language Testing System) nyelvvizsgával vagy intézményi angol teszttel kell bizonyítani. Nyelvi hiányosságokkal küzdőknek először részt vehetnek angol nyelvű előkészítőn is, hogy a valódi kezdésre már biztos akadémiai nyelvtudással rendelkezzenek.

Ehhez a tanulmányhoz szükséges vízumról, feltételeiről és előnyeiről a tanulóvízum oldalán tájékozódhatsz!