I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Észak-amerikai beutazási engedélyek

Annak ellenére, hogy nekünk Ausztrália a világ közepe, ügyfeleink gyakran nem állnak meg imádott kontinensünknél. Turista vízumaik intézése után egyre gyakrabban kerestek fel bennünket azzal, hogy segítsünk az amerikai vagy kanadai beutazási engedélyük megszerzésében is. Így egy idő után úgy döntöttünk, hogy kibővítjük szolgáltatásainkat, hogy ezzel is hozzájáruljunk ügyfeleink kalandjaihoz.

Amennyiben te is Észak-Amerikába, tehát az USA-ba vagy Kanadába készülsz, akkor a vízummentességi programok ellenére beutazási engedélyre (ESTA vagy eTA) lesz szükséged. Az engedélyt az adott ország bevándorlási hivatal hagyja jóvá általában 72 órán belül, a benyújtott kérelmed alapján, így az utazás előtt legalább ennyi idővel célszerű kérned az engedélyt.

Természetesen, ahogy egyik vízum esetében sem, itt sem lehet 100%-ban biztos lenni abban, hogy megkapod az engedélyt, ám nagyon komoly oka kell, hogy legyen annak, hogy így járj. Nagyon fontos, hogy a beutazási engedély csak arra jogosít, hogy beutazz a célországba, ám továbbra is a helyi bevándorlási tiszt dönt arról, hogy továbbjutsz-e a reptértől.

Alapvető kritérium: Az utazónak elektronikus chipet tartalmazó érvényes magyar útlevele van, azaz a bordó színű. Kék útlevél esetén továbbra is a nagykövetségen keresztül kell személyesen vízumot kérni.

A beutazási engedélyek érvényessége:

  • ESTA (amerikai beutazási engedély): 2 év vagy ameddig az útleveled érvényes
  • eTA (kanadai beutazási engedély): 5 év vagy ameddig az útleveled érvényes

Ott tartózkodás érvényessége: az ESTA esetében belépéstől számított 3 hónap, az eTA esetében pedig 6 hónap.

Díjak:

  • ESTA: 14 USD - ügyintézési díj: 10 000 Ft ( az ESTA díját már tartalmazza)
  • eTA: 7 CAD - ügyintézés díj: 8 000 Ft (az eTA díját már tartalmazza)

Ha szeretnéd, hogy segítsünk:

ESTA - amerikai beutazási engedély - ONLINE ŰRLAP

ETA - kanadai beutazási engedély - ONLINE ŰRLAP

Mi történik, ha kitöltöd az engedélykérő űrlapot?

Kollégánk adataid alapján elkészít egy díjbekérőt a fenti összegről (tehát vízumdíj és ügyintézési díj), amelyet bankkártyával, átutalással vagy banki befizetéssel tudsz kifizetni. A díj beérkezése után legkésőbb 72 órával pedig e-mailben megkapod az engedélyed. Még egyszer: 72 óra azokra vonatkozik, akikről az adott bevándorlási hivatal nem talál olyan információt, amely miatt megtagadná a belépést vagy ami miatt további vizsgálat szükséges!

 

Hivatalos oldalak:

Az Egyesült Államok Nagykövetsége

Kanadai Nagykövetség