I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Anglia vízum

A magyar állampolgárok érvényes magyar útlevelük vagy személyazonosító igazolványuk birtokában szabadon beutazhatnak - beleértve a repülőgéppel való utazást is - az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség államainak területére, így az Egyesült Királyságba is. A zökkenőmentes határátkelés érdekében a Külügyminisztérium ugyanakkor továbbra is javasolja az útlevél használatát. A brit hatóságok külön is felhívták a figyelmet arra, hogy a régi fajtájú, azaz csak magyar nyelven kiállított személyi igazolvány használatát nem ajánlják.

A magyar állampolgár nem EU-tagország állampolgárságával rendelkező családtagja továbbra sem mentes az állampolgárságának megfelelő beutazási szabályok és feltételek teljesítésétől, így pl. rövid látogatás, turizmus esetén szüksége lehet vízumra.

Az Egyesült Királyságban az uniós polgároknak három hónapot meghaladó tartózkodás esetén sem szükséges tartózkodási igazolást igényelniük vagy bejelentkezniük.

 

Azonban, amennyiben az EU/EGT tagországok állampolgárai igénylik, hogy az Egyesült Királyságban történő tartózkodásukat nyilvántartásba vegyék, illetve megerősítsék tartózkodáshoz való jogukat (pl.: tanuló, önellátó, nyugdíjas), kérelmezhetik a regisztrációs igazolás (Registration Certificate) kiállítását az illetékes hatóságoktól, az úgynevezett EEA1 formanyomtatvány benyújtásával.