I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Málta vízum

Az EU tagállamainak állampolgárai érvényes úti okmány - személyi igazolvány vagy útlevél - birtokában utazhatnak be Málta területére.

Három hónapot meghaladó tartózkodás esetén regisztrálni kell
a máltai Állampolgársági és Bevándorlási Hivatalnál (Department of Citizenship and Expatriate Affairs), mely öt évig érvényes regisztrációs igazolást állít ki.

Amennyiben a munkavállaló egy évnél rövidebb ideig dolgozik Máltán, az igazolást csak a munkavállalás időtartamára állítják ki.

 

Az uniós polgárokkal tarthatnak hozzátartozóik is, számukra a regisztrációs igazolást, illetve tartózkodási kártyát (harmadik országbeli állampolgárság esetén) az uniós polgáréval azonos időszakra állítják ki.

 

Hozzátartozónak számítanak azok a személyek, akik gazdaságilag függnek az említett uniós polgártól, vagy a lakóhelyük azonos volt abban az országban, ahol Máltába történő beutazásuk előtt éltek. 

Tartózkodással kapcsolatban további információ  a máltai Igazságügyi-és Belügyminisztérium, valamint Málta kormányzati oldalán olvasható.

 

forrás: EUvonal