I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Szakmai képzések Ausztráliában

Angol nyelvtudás birtokában már a tanulmányi lehetőségek is kiszélesednek. Az egyetemi képzés nem mindenki számára érdekes vagy elérhető, így a szakmai képzések is elég nagy részben vannak jelen a képzési palettán. Előnyük, hogy rövidebb idő alatt és anyagilag is kevésbé megterhelő mértékben lehet olyan végzettséget szerezni, amely karrierépítés szempontjából is előnyös, valamint egy rövidebb ausztráliai tanulás sem csak a nyelvtanulás köré kell, hogy korlátozódjon. A skála széles, üzleti tanulmányoktól kezdve, az autószerelésen át a sportmenedzser szakig szinte bármi elvégezhető.

 
 
 

A nyelviskolák mellett a szakiskolák (VET - Vocational Education and Training) és a műszaki és egyéb oktatást biztosító intézmények (TAFE - Technical and Further Education) működnek nagy számmal. A VET lényege, hogy olyan tudást ad, amellyel bátran nekiállhatunk a karrierünk építésének, nem feltétlenül kell folytatnunk tanulmányainkat az egyetemeken. Egy VET képzés akár két éven át is eltarthat és az államok között átjárást biztosít, tehát akárhol elkezdhetjük és befejezhetjük a képzést időveszteség nélkül.

A TAFE Ausztrália egyik legelismertebb oktatási intézményi rendszere szerte az országban. Túlnyomórészt felsőoktatási szintű képzést biztosít és számos felsőoktatási intézmény beszámítja a TAFE-n történt képzést. Több szinten folyik az oktatás egy adott területen, kezdve a Certificate I.-től az Advance Diplomáig. A Certificate-ek általában néhány hónapos képzést nyújtanak, az Advance Diplomáig való eljutás általában két évbe telik, csak úgy, mint a VET képzés esetében.

Legnépszerűbb képzések:

  • Business
  • Marketing
  • Management
  • Accounting
  • IT
  • Autószerelő
  • Óvónő
  • Fogtechnika (hiányszakma!)

A képzések árai, ahogy maguk a képzések is, széles árkategóriával bírnak. Az alap üzleti képzések 2500 AUD / szemeszter áron indulnak, míg a komolyabb képzések szemeszterenként 5000 AUD-ba kerülnek.