I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Letelepedés Ausztráliában - avagy egy új élet a világ másik felén

Letelepedni Ausztráliában olyasmi fogalom, ami sokak képzeletében általában egy régóta meglévő titkos vágyként jelenik meg, de sajnos kevés valós információval bírnak ezen a téren. Általában csak elképzelésük van egy ausztrál vízumról, amivel lehet kint élni, dolgozni és megteremteni mindazt, ami egy élhető és boldog élethez kell. Ennek ellenére nincsenek tiszában vele mit nyerhetnek vagy veszthetnek vele és egyáltalán merre induljanak el ahhoz, hogy ne csak egy körülményes ügyintézés útvesztőjében találják magukat, hanem az elejétől kezdve egy átlátható és tervezhető végeredményt lássanak maguk előtt és valójában egy olyan vízumot tartsanak a saját és családjuk kezükben, amely ténylegesen közelebb hozhatja terveiket és vágyaikat.

 
 
 

Sokak álma itthagyni a szülőhazájukat és valahol a világ egy másik pontján új életet kezdeni. Bevándorolni egy idegen országba, valószínűleg semmilyen nemzet vonatkozásában nem a legegyszerűbb dolog, úgyhogy nem meglepő, hogy így van ez Ausztráliával is: hosszú, körülményes és drága folyamat az engedélyek megszerzése. Viszont, ha valaki megkapja, akkor semmi sem tarthatja attól vissza, hogy úgy éljen Ausztráliában, ahogy a többi teljes jogú lakos, szabadon vállalhat munkát, költözhet, igénybe veheti a szociális juttatásokat.

Ausztráliában az illegalitás nem igazán működik. A szabályokat szigorúan betartatják és ellenőrzik, lebukás esetén képtelenség ott maradni, nincs lehetőség a „majd kimegyek és megoldom valahogy” próbálkozásokra.

Fontos felhívni a figyelmet, hogy a letelepedésért benyújtott kérvény csupán azt jelenti, hogy engedélyt kérünk arra, hogy odaköltözhessünk és megpróbáljunk aszerint élni, ahogy elvárható, olyan jogokkal és kötelezettségekkel, amely minden ottani lakosnak is privilégiuma. Viszont a vízum nem ad munkát, nem ad szállást és semmi egyebet nem ad a tartózkodási engedélyen kívül. Ezeket a dolgokat mind magunknak kell saját erőből biztosítani, a kormány csupán lehetőséget ad arra, hogy ezeket a dolgokat az ő országukban is elérhessük.

Az Ausztráliába való letelepedés feltételeinek sajnos nem könnyű megfelelni. Ahhoz, hogy valaki az általános bevándorlási procedúrában részt vehessen, az alábbi dolgoknak kell mindenképp megfelelnie:

  • megfelelő szakma a hiányszakma vagy szponzorációs listán
  • ehhez megfelelő végzettség és tapasztalat
  • angol nyelvtudás
  • megfelelő életkor <50 év alatt

Ha ezek bármelyike hiányos vagy nem megfelelő, akkor a tanulóvízum az, amivel érdemes nekiindulni és pótolni a hiányzó részeket, mint pl. a az angoltudás fejlesztése vagy a megfelelő hosszúságú tapasztalat (mert ugye tanulóvízummal is lehet dolgozni, akár 40 órában is!)

Bevándorlói vízumok:


Amennyiben átolvastad az ausztrál bevándorlói vízumokra vonatkozó kitételeket és úgy érzed, hogy valamelyik vízum megfelelő számodra és tovább szeretnél lépni, akkor kérhetsz egy Skype-os vagy személyes (attól függően hol tartózkodsz földrajzilag) konzultációt, ahol kizárólag a te eseteddel foglalkozunk.

A személyes konzultáció díja 20 000 Ft.

Amennyiben a konzultáció mellett döntesz, kattints a Jelentkezés konzultációra oldalunkra és jelentkezz!

A fenti összeg egy 60-75 perces konzultációt tartalmaz, amelyben részletesen megbeszélitek és kidolgozzátok azokat a lehetőségeket, amelyekkel elindulhatsz - vagy elindulhattok - Ausztráliába. Részletesen megkapod, hogy milyen dokumentumokra lesz szükséged, milyen nyelvtudást kell felmutatnod, mire számíthatsz az ügyintézés folyamán és milyen anyagi vonatai vannak, mind a vízumnak, mind az ügyintézésnek.