I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Ausztrál oktatás képzés szerint

Nem lehet röviden elmondani, milyen Ausztráliában tanulni. És ezt most nem azért mondjuk, mert olyan ködös homályos dolog lenne és fent akartjuk tartani a misztikumát, hanem egyszerűen azért mert, ha Ausztráliára és tanulásra gondolunk, annyi emlék tódul a fejünkbe, hogy képtelenség leírni vagy elmondani, hogy milyen érzés ott diáknak lenni. Felnőttként, amikor már a napi munka rutin tölti ki az időnket, gyakran visszasírjuk az iskoláséveket, így amikor nemzetközi diákként ausztrál földre lépsz már eleve önkéntelenül is mosolyra fog húzódni szád és valamilyen furcsa, új érzés fog hatalmába keríteni. Ez pedig csak a kezdet.

 

Ha játszadozol a gondolattal, hogy külföldön, netalántán egyenesen Ausztráliában szeretnél valamit kezdeni magaddal és a tanulmányaiddal, akkor Ausztrália a valahavolt legtökéletesebb hely. Lehet, hogy kicsit elfogultak vagyunk, de nézd el nekünk.
Szóval túl vagyunk azon, hogy Ausztrália szuper hely és tök jó ott tanulni. Miért? Ha ezt a kérdést komolyan tetted fel, akkor néhány dolog, amiről ezek szerint még nem hallottál: sok napsütés, rengeteg tengerpart, szörfözés, tutijó kirándulóhelyek, tutijó szörfös srácok, barbecue partik a tengerparton éjjel-nappal, lazaság, sok sok sushi, színvonalas oktatási rendszer (csak hogy a suliról is mondjunk már valamit), nemzetközileg elismert végzettség, számtalan iskolai program, nemzetközi barátságok, megtanulsz legalább 5 nyelven egy csomó szót, stbstb, sorolhatnánk egész nap. 

Tehát már tudsz egy csomó jó dolgot róla és végre tényleg eldöntötted számos indok miatt, hogy ott tanulsz, de a nagy kérdés most jön. Mégis mit? Amit csak akarsz! Ausztráliába alapvetően angolt tanulni mennek a nemzetközi diákok, hiszen nemzetközi környezetben tanulhatják a világ legnépszerűbb nyelvét úgy, hogy a fenti előnyök mind mind teljesülnek, ráadásként munkavállalói vízum is jár a tanulóvízummal, így részmunkaidőben a tandíjuk és a kint létük egy részét is vissza tudják keresni.

Ha az angol már nagyon jól megy vagy, ha kombinálnád valamilyen más képzéssel is, akkor lehetőséged van szakmai képzésekre is jelentkezni. A szakmai, azaz VET kurzusok nagyjából megegyeznek azokkal a típusú képzésekkel, amit itthon OKJ-nek ismerünk. Az ilyen szakmai kurzusok előnye, hogy jóval kedvezményesebb kategóriába tartoznak, mint egy egyetem, hosszú távra is kaphatsz vízumot, de kevés kivételtől eltekintve letelepedésre nem alkalmas igazán, ha esetleg ez lenne a terved.

Ha igazán hosszú távra tervezel és igazán a karriereddel is foglalkozni szeretnél, akkor mindenképpen fontold meg, hogy főiskolára/egyetemre jelentkezel és kint szerzel diplomát. Ennek az opciónak, számos más előnye mellett az sem elhanyagolható része, hogy a suli befejezésével plusz két évet is kint tudsz maradni munkavállalói vízummal. Tehát lehet számolni, hány évet is élhetsz kint Ausztráliában.

Bármelyik változat is áll hozzád legközelebb, mindenképpen tanulóvízumra van szükséged ahhoz, hogy Ausztráliában tanulhass. Enélkül maximum 3 hónapot tudsz tanulni turista vízummal, ám munkavállalói engedély akkor ehhez nem jár.

Mindenesetre mielőtt véglegesen döntenél, nézd át a lehetőségeket bővebben:

 

Ha pedig úgy döntöttél, hogy még több információra van szükséged, kérdésed van vagy egyenesen indulnál, írj nekem e-mailt az elképzeléseiddel és tervezünk neked néhány szuper hónapot vagy évet Ausztráliában: vanda@iloveaustralia.hu