I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Nyelvtanfolyamok Ausztráliában

Angolul ma már elkerülhetetlenül tudni kell. Elvárják az iskolában, a munkahelyen, de még egy fesztiválon is, ahol külföldi fiatalok ezreivel lehet összefutni és ritka az, hogy a korsó sör elég a kommunikációhoz,  így nagy valószínűséggel az angol lesz az a nyelv, ami legelső opciónak felmerül. Sajnos az iskolai oktatás általában nagyon kevés ahhoz, hogy valaki olyan szinten beszéljen egy idegen nyelvet, hogy maximálisan és magabiztosan megállja a helyét bármilyen helyzetben. Így sokan nekiindulnak, hogy külföldön tökéletesítsék nyelvtudásukat és ehhez az egyik legjobb megoldás egy nyelvtanfolyam Ausztráliában, ahol általános angoltól kezdve nyelvvizsga felkészítőn át az egyetemi képzésre felkészítő angolig minden típusú tanfolyamot megtalál a kalandor már teljesen kezdő szinttől is.

Nyelvtanfolyamok Ausztráliában

Ausztrália nagyvárosaiban több ezer iskola alakult azzal a céllal, hogy megtanítsa a nemzetközi diákokat angolul. A tanfolyamok általános angoltól a nyelvvizsga előkészítőn át speciális képzéseket is magukba foglalnak:

 • General English

Általános angol tanfolyam heti 20/30 órában intenzitástól függően, amely négy alapvető témára épül: olvasás, írás, hallgatás és beszéd. A kurzus kezdőtől a haladó szintig tart és a diák tudásától függően kerül besorolásra. Általában a tanulmányok hétfőtől péntekig tartanak reggeltől kora délutánig. Általános csoportlétszám 10-12 fő.

A tanfolyamok minden hétfőn indulnak és 2 héttől 50 hétig lehet tanulni.

 • Business English

Az általános angol továbbfejlesztett változata, ahol nem csak a mindennapi használatot tanítják, hanem üzleti készségeket is elsajátíthatsz angol nyelven. A témák közé tartozik a tárgyalástechnika, prezentáció, üzleti levelezés vagy telefonálás. Az életszerű gyakorlatoknak köszönhetően pedig egy néhány hetes üzleti képzés után magabiztosabban fogsz a karrieredre is koncentrálni.

Az üzleti képzésen való részvétel feltétele a középszinthez közeli angoltudás megléte.  A kurzusok szintén minden hétfőn kezdődnek.

 • IELTS előkészítő

Az Ausztrália által leginkább elfogadott nyelvvizsga előfeltétele a felsőoktatási tanulmányoknak vagy bevándorlásnak. A nyelvvizsga két típusát ismerjük, General és Academic IELTS vizsga létezik. A General a bevándorláshoz és általános tanulmányokhoz megfelelő, míg az Academic változat egyetemi jelentkezéshez szükséges. A vizsgán nincs megfelelt és nem megfelelt jelzés, 0-9 szinten át lehet a nyelvtudást behatárolni. A vizsga ugyanúgy 4 részből áll: szövegértés, írás, beszéd és hallás. Az előkészítő általában 12 hétig tart és van lehetőség helyben is vizsgát tenni.

 • TOEFL előkészítő

A nemzetközileg elismert nyelvvizsga leginkább Kanadában és az Egyesült Államokban népszerű. Ennek ellenére a világ számos országában elfogadják, mint a nyelvtudás bizonyítéka, ezért sokan választják ezt a típusú vizsgát. A tanfolyam általában 10-12 hétig tart és felkészít a nyelvvizsga sajátosságaira. A tanfolyamok helyszínein általában van lehetőség a vizsga letételére is.

 • Cambridge előkészítő

A világ legnépszerűbb nyelvvizsga előkészítője minden iskola kínálatában megtalálható. Lehetőség van alap (PET), közép (FCE) és felsőfokú (CAE) tanfolyamra is jelentkezni. A képzés általában 10-12 héten át tart.

 • English Academic Preparation

Egyetemi felkészítő angol nyelven. Ezen, az általában 12 vagy 24 hetes kurzuson a felsőoktatási tanulmányaidban előforduló kifejezésekkel és egyéb technikákkal ismerkedhetsz meg. A képzés célja, hogy felkészítsen arra a tudásra és készségekre, amelyekre szükséged lesz az egyetemi évek alatt. Itt megtanulhatod, hogy elemezz egy diagramot, hogy írj meg egy beszámolót és riportot, vagy hogy fejezd ki magad egyetemi szövegkörnyezetben. Ez a képzés elengedhetetlen, ha egyetemen szeretnél tanulni Ausztráliában.

 • TESOL - Teaching English to Speakers of Other Languages.

Azaz, angoltanítás más anyanyelvűek számára. Ez a képzés nemzetközileg elismert oktatás és arra hivatott, hogy a megfelelő angoltudással rendelkezőket felkészítse az angol nyelv oktatására. Ehhez a képzéshez nem szükséges nyelvtanári diploma, de elvégzése feljogosít a tanításra Ausztráliában és más országokban.

Városok:

 • Adelaide
 • Brisbane
 • Cairns
 • Gold Coast
 • Melbourne
 • Perth
 • Sydney

Az iskolák átlagos tandíjai 190 - 260 AUD / hét körül számolhatóak függően a választott iskolától és várostól.

Hosszú távú nyelvtanfolyamok Ausztráliában

Jelentkezés: A nyelvtanfolyamokhoz szükséges vízumról itt olvashatsz!

Ha kedvet kaptál Ausztráliához küldj egy e-mail a vanda@iloveaustralia.hu e-mail címre és nézzük meg lehetőségeidet!