I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Adelaide

Adelaide Dél-Ausztrália állam székhelye és legnépesebb városa; 1.2 milliós lakosságával egyben az ország ötödik legnépesebb települése. A várost 1836-ban alapították Ausztrália egyetlen szabad letelepedést biztosító tartományának fővárosaként. Nevét IV. Vilmos brit király feleségéről kapta.

Az Economist Intelligence Unit 2011-es rangsora szerint a világ 8. legélhetőbb városa!

Adelaide a kultúra, a nyugodt mindennapok és a magas színvonalú oktatás városa. Több mint 28.000 nemzetközi diák él a városban, akik egy modern nyugati nagyváros minden előnyét élvezik, úgymint a nemzetközileg elismert képesítések vagy éppen a világ vezető nagyvállalatainak munkaerőpiaci jelenléte. Mindez természetesen egy angol anyanyelvű környezetben, ahol a nyelvismeret megerőltetés nélkül magától ragad rád.

Adelaide egy vibráló, eredeti és stílusos város. Híres a színes kulturális életről: a naptár tömve van változatos programokkal, fesztiválokkal, művészeti kiállításokkal.

Természetesen nem szabad elfeledkezni a sportról sem, ami az ausztráloknak olyan, mint a vallás. A focin, rögbin, autóversenyen, vagy épp a biciklizésen túl megismerkedhetsz olyan számunkra kevesbé ismert sportágakkal, mint a krikett, vagy az ausztrál foci. Adelaide ad otthont a világ egyik legszebb krikett pályájának is.

Adelaide széles, fákkal szegélyezett utcáin mindig zsibong az élet, a helyiek ugyanakkor nyugodtak és lazák, melyben valószínűleg a gyönyörű mediterrán klíma és a városközponttól alig 15 percnyire található homokos strandok is nagy szerepet játszanak.