I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Brisbane

Brisbane Ausztrália harmadik legnagyobb városa, egyben Queensland állam fővárosa és legnépesebb városa. Északról a homokos strandokról és partmenti tavakról híres Sunshine Coast, míg délről a világszerte kedvelt túrista paradicsom, a Gold Coast határolja.

A várost Sir Thomas Brisbane-ról nevezték el, aki Új-Dél-Wales kormányzója volt 1821-tól 1825-ig. Ő adott utasítást arra, hogy 1825-ben a helyi fegyenctelepből várost alakítsanak ki. A város 1859-ben lett a szabad állam koronagyarmat fővárosává. 

Brisbane a kreatív és haladó gondolkodás multikulturális központja, ahol a diákok megfizethető áron, modern létesítményekben világszínvonalú oktatásban részesülnek. Mindezt szubtrópusi éghajlaton, ahol a forró nyarakat enyhe, száraz telek váltják (15 °C a téli átlaghőmérséklet), mely garantálja, hogy szabadidőd nagy részét Te is a szabadban, de legfőképp a strandokon fogod tölteni.

Brisbane Ausztrália leggyorsabban és legdinamikusabban fejlődő gazdasági központja évi 4 százalékos növekedéssel. Ebből következően a helyi munkaerőpiac lázasan keresi a képzett munkaerőt, mely mind diákoknak, mind frissen végzetteknek könnyebb elhelyezkedést biztosít.

 A helyiek barátságos, örök optimisták, és ez az életérzés menthetetlenül ráragad minden idelátogatóra. Ha ezt a nagyszerű várost választod Te is az egészséges, szabadtéri életmód rabja leszel, mely keveredik a sport, a művészetek és a természet szeretetével - a világörökség részét képező Fraser Island, mely a világ legnagyobb homokszigete, ill. a lenyűgöző Gondwana esőerdő is Brisbane közelében található.