I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Gold Coast

Van néhány olyan hely a világon, mely rabul ejti mind a szívünket, mind a képzeletünket. Ilyen Párizs ősi történelmével és gazdag kultúrájával, de ilyen hatással van Bécs a klasszikus zene szerelmeseire, vagy Szentpétervár az orosz irodalom kedvelőire, akik ugyanazokat az utcákat róhatják, mint korábban Puskin, Dosztojevszkij vagy Tolsztoj.

A felsorolást folytathatjuk Gold Coast-tal, hiszen a város hasonló helyet foglal el a napfény és szabadtéri tevékenységek szerelmeseinek  szívében - mégha a fenti városok nemzetközi hírnevével egyelőre nem is képes versenyre kelni.

Gold Coast Ausztrália keleti partján, Brisbane-től kb. 60 km-re található. Ennek a főként turizmusból élő városnak a látképét a parton hosszú kilométereken át emelkedő magas hotelek alkotják. A város nagyszerű kombinációja a szebbnél szebb strandoknak, vízi utaknak, csatornáknak és hatalmas parkoknak, míg a kontinens irányában számos nemzeti park és esőerdő várja az idelátogatókat.

Ahogy az várható egy ilyen híresen ideális időjárási adottságokkal rendelkező helyszínnél (a szubtrópusi klíma forró, napos nyarakat, és enyhe teleket jelent), a sportok és szabadtéri események, programok játszák a legfőbb szerepet a helyiek életében. A rögbi itt is kiemelten fontos (főleg mióta a városnak is van első osztályú csapata), ugyanakkor rengeteg golf pálya is akad (több, mint 50), de épp ló- , vagy autóversenyre is kilátogathatunk.

Ám természetesen Gold Coast a szörfről és egyéb vízi sportokról híres - a partszakasz egy része Surfer's Paradise-ként ismert, ami önmagáért beszél.

Érdemes meglátogatni Currumbin Valley esőerdeit, a Dreamworld vidámparkot, vagy épp a számtalan kiváló étterem egyikét.

A város tehát elsősorban a sportról és szórakozásról szól - de mire többre vágyhatna egy diák, aki kilép az iskolakapun, minthogy perceken belül szörfdeszka legyen a kezében, és finom fehér homok a talpa alatt...