I LOVE AUSZTRÁLIA Tanulj, dolgozz, élj Ausztráliában.

Sydney

Sydney egy szerelem - mi az I love Australia csapatából mindannyian főleg ott éltünk, és ha Ti is ezt a várost választjátok, akkor majd utólag Nektek is elpárásodik a tekintetetek a lenti videó láttán:)

Következzék egy kis info New South Wales állam fővárosáról, a több mint 4,6 millió lakosú Sydney-ről.

Az Ausztrália fővárosával gyakran összetévesztett Sydney a legnagyobb és legöregebb város a kontinensen. Ez a csodálatos kulturális, vallási és nemzetiségi olvasztótégely több mint 180 különböző nemzetiségnek ad otthont, akik több, mint 140 nyelven beszélnek. Ez a sokszínűség lett mára Sydney egyik nagy erőssége, hiszen a város híres az emberek vendégszeretetéről, kedvességéről, és egymás iránti odafigyeléséről.

A csodálatos Sydney öböl köré épült város rengeteg látnivalót és élményt tartogat, kezdve a gyönyörű strandok tömegével. Az évi átlag 300 napsütötte nap garantálja, hogy a helyieknek idejük is van ezeket kiélvezni. Akik nem szeretik a zsúfolt strandokat, azok is megtalálják a város több, mint 60 homokos partszakasza közül azt, mely nyugalmat is biztosít a számukra. Az egyik legnagyobb strand a világszerte híres Bondi Beach, mely csupán 7 km-re található a központi üzleti negyedtől.

Ám természetesen nem a strandon heverészés az egyetlen dolog, amit diákként várhatsz ettől a várostól. Sydney a pénzügyi és kereskedelmi központja nemcsak NSW államnak, de egész Ausztráliának. A felhőkarcolókkal telezsúfolt üzleti negyed büszkén hirdeti a város gazdagságát és a haladást, ugyanakkor a felhőkarcolók árnyékában megbújnak a város féltve őrzött, korai gyarmati időkből származó kulturális és építészeti kincsei is, mint a QVB (Queen Victoria Building), vagy a Parliament House. Természetesen nem szabad elmenni szó nélkül a lenyűgöző, világszerte ismert kulturális érték, a Sydney Operaház mellett sem, mely mára a város jelképévé vált.

Akit a kevésbé kulturális dolgok is érdekelnek, azoknak tudjuk ajánlani a város pezsgő éjszakai életét. Mi ezt elég sokszor teszteltük, bár legtöbbször a Bondi Beach-i szórakozóhelyeknél sem jutottunk tovább:)

Sydney sport iránti szeretete is legendás, bár ez a legtöbb ausztrál nagyvárosról elmondható. Igaz, a 2000-es Olimpia még arra is rátett egy lapáttal. Az olimpiai falu és a létesítmények bejárása egy kellemes vasárnapi program, mindenkinek tudjuk ajánlani. Csak néhány a rengeteg sportolási lehetőség közül, melyet Sydney kínál: szörfözés, úszás, tenisz, vitorlázás, rögbi, krikett, kosárlabda, vízilabda, vagy épp a golf.

Ennyi minden szabadidős tevékenység mellett, az ember azt gondolná, hogy a városlakók egyik programról a másikra sietnek, de nem lehetnénk távolabb az igazságtól.  Talán a legfontosabb üzenet, melyet ez a város megtanít minden idelátogatónak, az az élet élvezete. Csak ülni és nézni a világot körülöttünk - ami persze érthető, ha épp a csodálatos Sydney öbölben úszkáló több száz vitorlást bámulhatod, vagy a végtelen óceánt egy sörrel a kezedben a barbeque fölött izzadva...

És természetesen a legjobb iskolák kínálják a legkülönbözőbb kurzusokat számodra. Mi segítünk Neked kiválasztani azt, amelyiket szeretnéd, mert Sydney talán a legjobb választás ha tanulni szeretnél. Tanulni és élni.